Efterårsferie 2019 på Sifnos

23. sep 2019
,
Hvad med at holde efterårsferie på Sifnos? I oktober er her stadig godt vejr og mange solskinstimer. Her er nogle forslag.

Jeg synes at det kedelige efterårsvejr er kommet lige lovligt tidligt til Danmark i år. Jeg kunne godt have tænkt mig at få lidt mere sommervejr. Derfor er jeg allerede nu begyndt at savne lidt sol og varme, og der er jo aaaaalt for længe til næste sommer. Men så kan man jo snyde lidt og tage sydpå, for at nå at få den sidste sol og varme med dernedefra. Her i Danmark har vi jo heldigvis efterårsferien til eventuelt at tage sydpå i, så vi kan få tanket lidt op med afslapning, sol og varme inden vinteren sætter ind.

I oktober er der stadig godt vejr med mange gode solskinstimer i middelhavsområdet, og hvis man ikke er alt for kuldskær kan man sagtens tage sig en dukkert i havet også. Selv bader jeg sjældent i Danmark om sommeren grundet det kolde havvand, men jeg har rent faktisk badet i Middelhavet i oktober.

Fordele ved det græske efterår

Helt generelt kan man godt regne med omkring 15-24 graders varme, cirka 7 solskinstimer om dagen og vandtemperaturer omkring 20 grader i Grækenland i oktober. Men selvfølgelig er efteråret i syden lidt utilregneligt, lidt ligesom den danske sommer, så man kan godt risikere at der indfinder sig et par gråvejrsdage eller lidt regn, men overordnet set er oktober stadig en god måned at holde ferie i Grækenland i. Specielt hvis man ikke er så meget til de høje sommertemperaturer. Ikke mindst slipper man for det mylder af turister der kan forekomme i højsæsonen, samt at priserne på fly og færger er faldet. Så der er flere fordele ved at rykke sin ferie i Grækenland til efteråret.

Du kan nå det endnu

Ja, du kan nå det endnu. Det er stadig muligt at få flybilletter til Athen til en rimelig pris, og sæsonen for færgetransport til øerne er stadig igang. Du kan altså godt nå at finde flybilletter fra eksempelvis Kastrup til Athen og færgebilletter fra Piræus til Sifnos.

Overnatning udenfor sæsonen

Der er skudt flere nye overnatningssteder op på Sifnos. Du skal bare finde ud af, hvilken by eller del af Sifnos du har lyst til at tilbringe din efterårsferie i. Når højsæsonen går på held, skal man dog regne med at flere overnatningssteder, spisesteder og butikker lukker ned. Derfor er det vigtigt at du gør sig klart hvad du vil. Ønsker du at der stadig er lidt liv, bør du holde sig til overnatning i byerne Kamares og Apollonia. Vil du have fred og ro men stadig mulighed for at bade i havet, vil byerne Faros, Vathi, Platis Gialos og eventuelt Kastro være gode bud. Helt stille bliver der nok i Cherronisos og Vroulidia, hvor der bliver skruet helt ned for tempoet. Nedenfor er nogle forslag til steder, hvor du kan tilbringe din efterårsferie på Sifnos.

Overnatning i Kamares

Iliofegaro

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Hotellet ligger i den modsatte ende af Kamares end havnen, og er derfor fri for noget af den støj der kommer fra det til tider travle havne-og restaurationsområde. Stedet ligger 300 m fra stranden og der er lidt længere til caféer, spisesteder og butikker. Fine værelser med hyggelige udendørsområder.

Link til booking.

Mare Nostrum Studios

Wi-FiFamilierumPoolStrand

I den rolige ende af Kamares findes dette fine overnatningssted. Værelserne er enkle og pæne. Nogle med terrasser andre med balkon og havudsigt. Der er 300 m til den gode strand i Kamares og lidt længere til de fleste spisesteder. Mini-marked i stueetagen.

Link til booking.

Overnatning i Platis Gialos

Irini Pension

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette pensionat ligger lige midt for i Platis Gialos med blot 100 m til stranden. Værelserne er fine med lidt fransk inspireret stil. Nogle af værelserne har rigtigt fine terrasser med spiselads andre har små balkoner. Tæt på caféer, spisesteder og købmand.

Link til booking.

Overnatning i Vathi

Studio Anna

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Hos Studio Anna har man første parket til stranden og en formidabel udsigt over bugten i Vathi. Nogle værelser har balkon andre har terrasse. Værelserne gør ikke meget væsen af sig. Der er hvad man skal bruge, og her er smukt og fredeligt i Vathi.

Link til booking.

Overnatning i Apollonia

Anthousa Hotel

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Et herligt hotel midt i hovedbyen Apollonia. Gode værelser men balkon hvoraf nogle har udsigt over havet. Hotellet har nogle fine fællesarealer og en yderst charmerende gårdhave. Her er man tæt på butikker, spisesteder og indkøbsmuligheder.

Link til booking.

Overnatning i Faros

Venereum Apartments

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Fra lejlighederne har man en god udsigt over Faros-bugten. Værelserne er rigtigt fine og to af dem har egen pool. Alle har balkon eller terrasse. Der er kort afstand til stranden, flere spisesteder og indkøbsmulighed.

Link til booking.

Overnatning i Cherronisos

Kokagia House

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Her kan man overnatte i et lille hus med to værelser og plads til op til fire personer. Indretningen er enkel og ikke så fancy, men fra terrassen har man til gengæld en herlig udsigt over bugten.

Link til booking.

Overnatning i Kastro

Villa Lemonia

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Her har man et helt hus for sig selv med plads til op til fem personer fordelt på to værelser. Fin indretning og fuldt udstyret køkken. Terrasse med spiseplads. Tæt på restauranter og stenstrand.

Link til booking.