Overnatning i Athen

Athen er en kæmpe by. Har du brug for en eller flere overnatninger i Athen, så læs med her, hvor vi kommer med anbefalinger til, hvor du kan bo.

Har du brug for en eller flere overnatninger i Athen, er det et par ting du skal overveje. Athen er en kæmpe stor by, og det er derfor ikke helt ligegyldigt hvor man vælger at overnatte. Alt efter formålet med overnatningen i Athen, vil vi anbefale to forskellige områder.

Hvis man er på vej til Sifnos eller en af de andre græske øer, men ikke kan få flyet og færgen til at korrespondere, er man nødt til at tage en overnatning i Athen. Det kan enten være på udvejen, på hjemvejen eller begge veje. I dette tilfælde anbefaler vi at man tager overnatningen i Piræus, Athens havneby.

Tager man en eller et par overnatninger i Athen fordi man gerne vil se byen, nu når man er der alligevel, bør man ikke vælge Piræus, men satse på et hotel med en beliggenhed i Athens centrum. Det er en glimrende lejlighed til at få set nogle at de store seværdigheder i Athen.

Overnatning i Piræus

Skal man med færgen dagen efter, er det mest oplagte at tage overnatningen i Piræus. Piræus er Athens havneby. Det er fra Piræus at færgerne til Sifnos og de andre Kyklader som Milos, Santorini etc. samt de andre græske øer afgår. Ved at tage overnatningen så tæt på færgehavnen som muligt undgår man at skulle bruge alt for lang tid på transport på selve dagen hvor færgen sejler. Specielt hvis man skal afsted tidlige om morgenen, er det en god ide at bo i gåafstand fra færgen, så man ikke skal en tur gennem Athen centrums morgenmyldretid.

Vi har før benyttet hotellet Ionion. Det er til at betale (ca. €60 for et familieværelse, morgenmad €20) og ligger i gåafstand fra havnen. Personalet er venlige og imødekommende, og selvom det hele er lidt gammeldags og slidt, er sengetøjet og håndklæderne nyvaskede. Der er gratis Wi-Fi. Link til booking: Hotel Ionion

Morgenmaden er ikke noget at råbe hurra for, så spar de €20 og find noget i en af de mange cafeer, der sælger friskbagte brød, ostetærter etc. De ligger praktisk taget på hvert gade hjørne, og skal man tidligt afsted, tager man det bare med på færgen.

Ionion og selve kvarteret er ikke stedet man gider bo en hel uge, men for en enkelt overnatning er det fint nok. Ankommer man kl 23:30 efter en lang rejsedag og skal afsted næste morgen kl 7:00, handler det ofte bare om at få en seng at falde om i. I den forbindelse giver det ikke så meget mening at booke en overnatning på et hotel med spa-afdeling og fitnesstum. De findes dog selvfølgelig også i Piræus. hotels.com er et udemærket sted at finde hoteller. Under alle omstændigheder vil vi anbefale et hotel så tæt på havnen som muligt.

Overnatning i Athens centrum

Som sagt er Piræus ikke et særligt spændende eller rart sted at være. Her er meget gennemkørende trafik og stort set intet interessant at foretage sig. Kommer man med flyet sent om aftenen, og skal afsted med færgen næste morgen er det fint nok, men en hel dag i Piræus er trættende. Så tager man en overnatning for at opleve noget i Athen, er det en bedre ide at finde noget tættere centrum.

Skal man med færgen skal man være klar over, at de om sommeren enten går ved 7-tiden om morgen eller ved 17-tiden om eftermiddagen. Bor man i Athens centrum er det nok bedst at gå efter den sene færgeafgang, hvis ikke det skal blive for presset om morgene i Athens myldretidstrafik.

I Athen er Akropolis den helt store seværdighed, og typisk det folk kommer for. Derfor er det smarteste at vælge en hotel i nærheden. Vi vil anbefale at finde et hotel i Akropolis-, Syndagma- eller Plaka-området, hvortil der er gode forbindelser med metroen til både lufthavnen og færgen i Piræus. Desuden er her masser af spisesteder, shoppingmuligheder og natteliv inden for kort afstand.

I Athen har vi selv boet på et hotel, der nu er blevet opgraderet og har skiftet navn til Athens Market Portrait. Det ligger i det tidligere krydderikvarter, og der er tale om et ordinært storbyhotel. Det ligger meget centralt kun få minutters gangs fra den livlige og atmosfærefyldte plads Monastiraki, hvor der ligger en metrostation med forbindelse til færgen. Hotellet har Wi-Fi, aircondition og til trods for den centrale beliggenhed er der ingen støj eller gadelarm. Vi tjekker ind samme sted næste gang vi kommer på de kanter.

Du kan booke overnatning på Athens Market Portrait.

Men ellers kommer det selvfølgelig helt an på ens budget. Der er rigeligt at vælge i mellem i alle kategorier og prislejer, selvom det selvfølgelig aldrig bliver helt billigt midt i Athen.

Vi plejer selv at finde og booke vores overnatning via Booking.com. Her er et link til alle deres hoteller i Athen og alle deres hoteller i Piræus.

Du kan også benytte søgefunktionen her. Bare vælg dato for ankomst og afrejse, så får du en oversigt over alle ledige hoteller i Athen:

Booking.com