Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at tage til Sifnos? Hvordan er vejret? Hvor skal man bo? Her findes svarene på alle dine spørgsmål.

Hvad koster det at tage på ferie på Sifnos?

Regn med at en rejse til Sifnos koster omkring 25.000-30.000 kr for et 14-dages ophold for to voksne og to børn alt medregnet: Flybilletter, færgebilletter, offentlig transport, overnatning, samt mad og drikke.

Hvor mange penge skal man bruge per dag?

Når du lægger budget, så regn i runde tal med, at to voksne og to børn sammenlagt bruger omkring €100 om dagen på mad og drikke plus det løse. Du kan sagtens gøre det billigere såvel som dyrere, men €100 er et meget godt pejlemærke.

Hvordan er vejret på Sifnos?

Vejret på Sifnos er generelt ligesom i resten af det Ægæiske hav og Middelhavet i det hele taget, der er karakteriseret ved varme, solrige og tørre somre og milde vintre med moderat nedbør.

Se uddybende klimadata for Sifnos her.

Hvornår er det bedst at besøge Sifnos?

Sifnos gør sig bedst i solrigt vejr, og det får man med sikkerhed i sommermånederne. I august er der varmest, men også flest turister. Øen fremstår mest grøn i april og maj, men det varmeste badevand fås i juli, august og september. Ønsker man at styre udenom turist-sæsonen, kan slutningen af maj/begyndelsen af juni samt september måned varmt anbefales.

Se mere udførlig beskrivelse omkring rejsetidspunkt her.

Er Sifnos et godt sted at holde ferie med børn?

Hvis man ikke forventer udefrakommende underholdning til børn, så er Sifnos et dejligt sted at holde ferie med børn. Der er fredeligt, smukt og en afslappet og børnevenlig atmosfære på Sifnos.

Se mere om at have børn med på Sifnos her.

Hvilken by er det bedst at bo i på Sifnos?

Hvilken by man foretrækker må komme an på hvad man ønsker at opleve. Kamares er havnebyen med en dejlig strand, hvor der indimellem er meget liv, med samtidig hersker der en stille og rolig atmosfære, som både børnefamilier, par/singler og unge vil synes godt om. Platis Gialos er et mere turist-præget sted, som flest unge mennekser sikkert vil finde interessant. Vathi byder på en smukt bugt med en særlig ro. Kastro er historisk interessant og flot, mens Faros og Cherronisos er små og hyggelige steder. Apollonia er en forholdsvis livlig by med stemning, hvor Artemonas også er stemningsfuld men knap på livlig.

Se de forskellige byer på Sifnos for mere udførlig beskrivelse.

Hvem tager til Sifnos?

De fleste der tager til Sifnos, søger en stille og rolig ferie, for det er netop øens force. Man kan helt sikkert finde sig en rolig plet et eller andet sted, eller nyde godt af de dejlige strande, der ikke er overrendte eller helt fyldte med parasoller og liggestole. Man kan søge fred i vandreture i naturen eller besøge en eller flere af øens utroligt mange kirker.

Generelt set egner øen sig godt til børnefamilier, der kan underholde sig selv, til voksne, der kan lide at vandre, nyde den græske mad og kultur eller bare at slappe af i skønne og fredelige omgivelser og til unge, der godt vil opleve en ø uden alt for meget fest og ballade. Dog skal det siges, at Sifnos ikke er et kedeligt sted. Der er masser af liv og trafik forkskellige steder og på forskellige tidspunkter. Man må bare placere sig efter egne behov og efter forholdene.

Hvorfor lige Sifnos?

Man kan efterhånden få mange billige pakkerejser til Grækenland, men der er stor forskel på en sådan pakkerejse og en tur til en ø, hvor masseturismen endnu ikke har indfundet sig. Hvis man ønsker at opleve en del af den græske kultur, som grækerne selv oplever den, er Sifnos et godt bud.

Når turismen ikke styrer hvordan livet udfolder sig på stedet, får man et bedre indblik i den oprindelige kultur og natur og en bedre fornemmelse af hvordan grækerne lever deres liv og spiser deres mad. Sifnos virker stadig rimeligt uberørt af turismen, selvom der ikke er tvivl om, at øen flere steder har rettet sig mere eller mindre ind derefter. Dog er det generelle indtryk stadig rimeligt uspoleret, hvilket også er det de fleste besøgende tager turen hertil for at opleve. Hele atmosfæren på Sifnos er hverdagsagtig, hyggelig, afslappende og venlig.

Det kommer meget an på hvad man forventer af sit besøg på en græsk ø. Er man til spektakulære arkæologiske fund, spændende museer, shopping og store hoteller med badeland, så skal man ikke tage til Sifnos. Er man derimod til hyggelig atmosfære, personlig betjening, god husmandskost, hyggelige små byer med gamle smalle gader, dejlige strande i flotte bugter og et rimeligt roligt tempo i hverdagen, så er Sifnos helt sikkert et besøg værd.