Overnatning

På Sifnos findes der overnatning i alle prislejer lige fra camping i telt til luksuriøse resorts. Hovedvægten er dog på små hyggelige hoteller.

Fraværet af egentlig masseturisme betyder, at der er mange mindre hoteller og færre resorts. Til gengæld finder man mange personlige og charmerende mindre hoteller af forskellig standard, samt værelser og lejligheder til leje, og dertil en campingplads. Der er overnatningsmuligheder de fleste steder på øen, spørgsmålet er bare hvad man går efter og hvor man ønsker at tilbringe sin ferie. Se de forskellige byer på Sifnos her.

På Sifnos kan man både finde dyre luksushoteller og små enkle værelser, og alt indimellem. De fleste vil derfor kunne finde et sted at overnatte, der passer til deres standard og budget. Hvis man ønsker overnatning i mellemklassen skal man regne med omkring €70-80/nat for et hotelværelse/lejlighed til fire personer i højsæsonen, der selvfølgelig er det dyreste tidspunkt på året.

Mange af hotellerne kan man finde via nettet, og det er en god idé, at bestille sit ophold på forhånd. Hvis man vil til Sifnos udenfor højsæsonen, kan man dog godt finde sig et sted at bo når man kommer derned, uden på forhånd at have bestilt det. Det kræver bare at man tager lidt rundt og spørger sig frem.

Det er nemt at finde værelser på Sifnos, hvis man kun er to personer der rejser sammen. Er man fire personer eller derover, er det en god idé at have booket inden afrejsen. Vi ville ikke selv tage afsted som familie uden at have sikret os værelser på forhånd, da familieværelserne hurtigt ryger.

Helt simpel overnatning med telt kan man få på en campingplads i Kamares. Midt for i bugten bag stranden ligger Makis Camping, hvor man kan overnatte for €7/person/nat plus €4 for et lille telt, eller €6 for et stort telt (2014-priser). Ialt for to voksne og to børn med et stort telt er det altså €34 per nat. Man kan også leje et 2-personers telt på stedet for €25/nat.

Hvor er det bedst at bo på Sifnos?

Hvor det er bedst at bo på Sifnos, kommer an på hvad man ønsker at opleve. Heldigvis er øen så lille, at man kan nå at se de fleste steder i løbet af en uge, hvis man gerne vil, men så får man også lidt travlt. Hvis man vil opleve hele Sifnos i ro og mag, skal man i hvert fald sætte 14 dage af til det.

Hvis man søger ro og fred i rolige omgivelser ved en strand, uden for mange mennesker, bør man tage til den lille bugt Cherronisos. Næst herefter er Faros/Fasolou en mulighed, og eventuelt Vathí, hvor der dog vil være flere mennesker end Cherronisos og Faros/Fasolou, da der er en stor og fin strand i bugten. Kastro er også et sted der er rimeligt fredeligt, men her er stranden ikke så spændende igen.

Ønsker man lidt liv, en rigtig god strand og flotte omgivelser bør man vælge Kamares. Her kan Platis Gialos også være et alternativ. I Platis Gialos er der blot mere liv, da der stort set langs hele den lange strand ligger spisesteder og caféer/barer. Mere ro får man så i Vathí og tilmed i smukke omgivelser.

Har man ikke brug for en strand i nærheden men ønsker at opleve lidt mere by og kultur, bør man bosætte sig i Apollonía eller det mere stille Artemonas, hvorfra man nemt kan komme rundt på øen til de forskellige seværdigheder.

Anbefalede overnatningsteder på Sifnos

Forud for vores ture til Sifnos – såvel som de andre græske øer vi har besøgt – bruger vi en del tid på at lede efter gode overnatningssteder. Vi læser anmeldelser, snakker med folk og sætter os ind i tingene. Uanset hvor meget vi gerne ville, kan vi af gode grunde ikke prøve dem alle af, så de nedenfor nævnte steder skal ikke opfattes som en endegyldig liste. Der er helt sikkert også mange andre gode muligheder for overnatning på Sifnos. Vi har valgt dem ud, vi selv har prøvet og kan stå inde for og suppleret med spændende steder, som vi har hørt skulle være gode, eller hvor vi har været på stedet og kender beliggenheden etc.

Find vores udvalgte overnatningsteder herunder. Vi har inddelt dem i efter de mest populære områder, og samlet resten i kategorien “Andre hoteller”.

Hvis du vil hurtigt i gang, så gå til booking.com, der har ca. 130 overnatningssteder på Sifnos (link til oversigten). Vi bruger selv booking.com når vi skal til Sifnos, da vores erfaring er, at de har størst udvalg og laveste priser.

Er du udelukkende på udkig efter hoteller med swimmingpool, så se vores favoritter her: 10 lækre hoteller med swimmingpool på Sifnos.

Overnatning i Kamares

Xerolithia
Et lækkert, lille hotel med swimmingpool og snackbar beliggende 300 meter fra stranden. Her er fred og ro og en god atmosfære. Tilbyder morgenmad. Link til booking.

To Steno
Prisvenlig hotel beliggende centralt i Kamares kun 100 meter fra stranden. 10 værelser med balkon, køleskab, air-conditioning og Wi-Fi. Link til booking.

Delfini
Måske det bedste hotel i Kamares. 9 værelser beliggende 10 minutters gang fra havnen på den modsatte side af bugten med god udsigt og i rolige omgivelser. Der tilbydes værelser med privat pool eller spa. Link til booking.

Nymfes Hotel
Dejligt, lille hotel (11 værelser) med swimmingpool og en skøn gårdhave beliggende tæt på stranden i Kamares. Fine værelser. Tilbyder morgenmad. Link til booking.

Hotel Stavros
Lille familiedrevet hotel med god beliggenhed centralt i Kamares i første række til stranden. Ganske gode værelser med altan, så man kan skue ud over den flotte bugt, og følge med i alt hvad der foregår nedenfor i byen. Selvom der kan være lidt støj fra restauranterne/caféerne i højsæsonen, så er det ikke noget man hører, når man lukker altandøren. Link til hotel.

Hotel Kamari
Et mindre hotel, der ligger ca. 200 m fra stranden. Der er god udsigt til den smukke bugt eller bjergene bagved. Der er air-condition, WiFi og køkkenfaciliteter afhængigt af værelsestype. Hotellet ligger lige udenfor zonen med meget liv om aftenen, men ellers tæt på butikker, havn og bus. Man kan få værelser, der kan rumme op til 8 personer. Link til booking

Du kan finde flere hoteller i Kamares på booking.com.

Overnatning i Platis Gialos

Edem Hotel Apartments
Det er her vi plejer at bo, når vi er i Platis Gialos. Et flot sted, der gør noget ud af at skabe en smuk og hyggelig atmosfære. De har også en rigtigt fin morgenmadsbuffet. Ikke mindst har stedet og et hjælpsomt og venligt personale. Ligger ca. 200 m fra stranden. Link til booking.

Katerina Rooms
Hvis ikke man har behov for swimming pool og havudsigt, er dette lille sted beliggende blandt oliventræer et godt bud. Det er et beskedent sted med en lille gåturs afstand til stranden, hvorfor man også er sikret ro om aftenen. Der er værelser der kan rumme op til fire personer. Gratis Wi-Fi. Link til booking.

Alexandros Hotel
Stort hotel (49 værelser) med egen swimmingpool og poolcafe tæt på stranden. Har en flot have og gode værelser. Link til booking.

Platys Gialos Hotel Sifnos
Dette er et større Hotel, der ligger ved stranden og med rigtig god udsigt over bugten. Værelserne er ganske fine og nogle kan rumme op til seks personer. Der er swimming pool og børne-pool samt et legeområde til børn. Der er mulighed for morgenmad. Gratis Wi-Fi. Link til booking.

Der er mange flere overnatningssteder i Platis Gialos, så der er rig mulighed for at finde et sted der passer ens behov (link til oversigt på booking.com).

Overnatning i Vathi

Aerides Boutique Rooms
Fint lille sted, der ligger helt tæt på stranden. Der er 3 værelser med aircondition og med plads til op til 4 personer + terrasse/balkon. Nogle værelser har begrænsede køkkenfaciliteter. Link til booking.

Eliés Resort
Øens mest luksuriøse hotel beliggende nærmest på stranden i Vathi. Swimmingpool og tennisbane er blandt faciliteterne. Når kun det bedste er godt nok. Link til booking.

Overnatning i Apollonia & Artemonas

Eleonas Apartments
Lejligheder og studios placeret i en olivenlund med delvis udsigt over byer og havet. Lejlighederne er flotte og rummelige, her er fred og ro, og det er skønt at slappe af på den store terrasse. Herfra er der ikke langt til butikker og spisesteder. Link til booking.

Astra Verina
5 værelser med formidabel beliggenhed uden for Artemonas. Swimmingpool og gode værelser, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Link til booking.

Windmill Villas
13 prisvenlige værelser med god beliggenhed med havudsigt omkring en gammel vindmølle. Køleskab og air-condition på alle værelser. Link til booking.

Pension Afroditi
Er på grund af prisen et virkeligt populært sted beliggende 300 meter fra Apollonia. Lidt gammeldags i sit udtryk, men et oplagt sted hvis prisen er vigtig. Link til booking.

Find andre hoteller i Apollonia.

Overnatning i Faros

Mooring Place
Dette lille hus, der ligger på klipper ud i bugten er helt eventyrligt. Der er plads til 5 personer, og der er køkken, stue og en balkon, hvor man har udsigt over den hyggelige lille bugt og stranden. Der er gratis Wi-Fi. Link til booking.

Villa Aperanto
Et lille studio tæt på havet, med plads til fire personer i et værelse. Der er en fin balkon eller terrasse med god udsigt til havet lige nedenfor. Stedet er ikke ekslusivt, men der er hvad man behøver. Indenfor 100 m er der minimarked og busstoppested. Der er to mindre strande tæt på, og en trejde indenfor kort gåafstand. Gratis Wi-Fi. Link til booking.

Andre hoteller på Sifnos

Villa Sifnos, Cherronisos
Måske det lækreste overnatningssted på hele Sifnos. Ualmindelig lækker villa med plads til 10 personer. Udendørs pool og alt hvad hjertet kan begære af luksus i rolige omgivelser. Link til booking.

Der findes knap en håndfuld overnatningsmuligheder i eller nær ved det lille fiskerleje. Vi har ikke selv boet der, men på Booking.com kan du finde en samlet oversigt over mulighederne: Hoteller i Cherronisos

Aris & Maria Houses, Kastro
Vil man bo i selve Kastro er Aris’og Marias fire atmosfærefyldte lejligheder med havudsigt det bedste bud, da alle de andre steder ligger lidt væk fra byen. Link til booking.

Chrisopigi
Der findes en god håndfuld overnatningsmuligheder i eller nærved Chrisopigi. Vi har ikke selv boet der. Du kan finde en samlet oversigt over mulighederne på booking.com

Flere hoteller på Sifnos

Du kan finde information og booke flere hoteller på Sifnos på Booking.com. Du kan også benytte søgefunktionen her. Bare vælg dato for ankomst og afrejse, så får du en oversigt over alle ledige hoteller på Sifnos:

Booking.com