Oplev Sifnos

Sifnos byder på dejlige oplevelser for hele familien: Strand, snorkling, natur- og kulturseværdigheder, vandreture, shopping etc.

Selvom dejlige strande og god mad i sig selv er fyldestgørende nok for sjælen, så byder Sifnos også på masser af andre oplevelser. Det er dog typisk noget, man selv skal opsøge.

Ud over de ting vi nævner herunder, skal man dog ikke glemme en af de særlige oplevelser på Sifnos, nemlig at mærke roen og livets gang på denne lille ø. Og dette kan glimrende gøres fra en af de gode strande, fra en bjergtop overskuende øen, eller fra en kafeneio (en traditionel græsk café), mens man nyder en kop kaffe eller en ouzo og en gang mezedes (småretter).

De fleste seværdigheder på Sifnos kan udemærket opleves på egen hånd. Har man mere lyst til organiserede ture, er det bedste råd at spørge i receptionen på det hotel, hvor man bor. De ved hvad der sker netop nu, kan anbefale de mest spændende ting, og hjælpe en det rigtige sted hen. Alt efter sæson kan der være alt fra kurser i græsk madlavning til helikopterture.

Spis og Drik

Det lyder banalt, men at sætte sig ind på en taverna eller café og købe nogle lokale retter, er den klart bedste måde at opleve Sifnos på. De lokale holder selv meget af at spise ude, og der er altid en god stemning på spisestederne.

Gå efter lokale retter og specialiteter. Der er masser at vælge imellem, og du finder ikke det uprætentiøse græske køkken bedre andre steder end på Sifnos. Det er selve essensen af Sifnos at nyde et godt veltilberedt måltid mad.

Læs mere om de kulinariske muligheder her: Spis og drik på Sifnos

Strande og snorkling

Sifnos har nogle fine sandstrande, hvor man kan nyde det gode vejr og det klare vand. Der er både strande, hvor der ligger restaurationer på selve stranden, så man er tæt på en forfriskning og en god frokost i skyggen, såvel som små og hyggelige strande, hvor man alt efter tidspunktet på året, kan have den for sig selv. Man kan også finde steder hvor man kan springe i vandet fra klipperne.

Hvis man gerne vil snorkle og nyde verden under havets overflade, er Seralia-stranden et godt sted. Man kan også snorkle fra klipper i nærheden af Ekaterini-kirken, når man følger bugten rundt mod nordøst fra Agia Marina-området i Kamares. Også ved Apokofto-stranden vil man kunne snorkle langs klipperne. Ellers kan man helt sikkert finde sig et andet godt sted langs de klipperige kyster, hvor man kan tage på opdagelse i den marine verden.

Se beskrivelser af strandene på Sifnos her.

Natur og vandring

Man kan få sig nogle gode vandreture af forskellige sværhedsgrader rundt omkring på øen, hvor både børn og voksne kan være med. Det være sig både gåture mellem byer eller vandringer op til bjergtoppe.

Se vores konkrete forslag til vandreture på Sifnos her.

Seværdigheder og sightseeing

Uanset ens religiøse overbevisning, bør man unde sig selv at besøge en kirke eller to. Kirkerne er ofte bygget på spektakulære steder med udsigt over landskabet, og er i sig selv skulpturelt flotte.

En anden anbefalsesværdig ting er den enorme fæstningsruin på toppen af bakken ved kirken Agios Andreas. Den er dateret til det 13. århundrede før vores tidsregning, og giver på fornemmeste vis et indblik i den mykenske kultur.

Læs mere om de forskellige seværdigheder på Sifnos: MuseerKirker og klostreArkæologiske seværdigheder

Shopping

Vil man powershoppe er Sifnos nok ikke det mest oplagte valg – det kan man i stedet gøre i Athen eller Piræus på ud- eller hjemturen.

Man vil dog kunne gøre nogle gode indkøb af øens specialiteter. Specielt kendt er Sifnos for keramik og smykker. I hovedbyen Apollonia vil man også kunne finde et mindre udvalg af tøj, men de gængse kædebutikker eller sidste skrig fra Paris finder man ikke – så må man tage til Paris.

Læs mere om de forskellige muligheder for shopping på Sifnos.

For børn og familier

Sifnos er et dejligt sted at være på ferie med børn. Man skal ikke regne med at kunne få serveret røde pølser med pommes frites til sine børn ret mange steder, ej heller har Sifnos forlystelsesparker, vandland eller anden form for børneunderholdning. Til gengæld har øen utroligt velsmagende mad, flere dejlige og børnevenlige strande, ro og fred mange steder og i det hele taget en afslappet stemning, hvor børn får lov at være børn.

Læs mere om børne- og familieferie på Sifnos.