Klimaet på Sifnos

Her finder du klimadata for Sifnos. Sifnos' klima er præget af varme solrige somre med meget lidt nedbør, og milde vintre med nedbør.

Klimaet på Sifnos

Sifnos’ klima er præget af varme solrige somre med meget lidt nedbør, og milde vintre med nedbør. De varmeste måneder er juli og august og de koldeste måneder er januar og februar. Fra omkring juni til september blæser den kraftige nordenvind, Meltemi, i det Ægæiske Hav. Ikke hver eneste dag, men undgå den helt kan man ikke. I praksis er der dog ikke tale om noget problem. Typisk ligger bugterne med de populære strande fint i læ for vinden. Du kan læse mere om meltemien her: Derfor blæser det af og til på Sifnos og de andre græske øer

Temperaturer på Sifnos

De daglige gennemsnitstemperaturer på Sifnos svinger mellem 11 grader om vinteren og 26 grader om sommeren. Da det er gennemsnitstemperaturer målt over et helt døgn, vil maksimumtemperaturen om dagen og minimumtemperaturen om natten selvfølgelig være højere henholdsvis lavere. Fra juni til september vil den daglige maksimumtemperatur typisk ligge omkring 30 grader, mens minimumstemperaturen om natten er mellem 20 og 23 grader. Varmere midt på sommeren.

Vandtemperaturer omkring Sifnos

Generelt passerer badevandstemperaturen 20 grader midt i maj og falder først under 20 grader igen engang i december. Højest er den i juli, august og september, hvor den ligger omkring 25 grader. Når vandet er koldest i februar, marts og april er det omkring 17 grader.

Nedbør på Sifnos

I de tre måneder juni, juli og august vil der statistisk set ikke være en eneste nedbørsdag, mens der i ydersæsonen maj/april og september/oktober typisk vil være 2-4 nedbørsdage hver måned. Mest regnfuld er december med 12 nedbørsdage.