Planlæg dit ophold

Hvordan kommer du til Sifnos og hvor skal du bo? Her finder du information om planlægning af rejse og ophold.

Vil man til Sifnos – og det bør man bestemt unde sig selv – er man nødt til selv at planlægge sin rejse, da ingen rejsebureauer i Danmark sælger færdige pakkerejser til øen. Dette bør man absolut se som noget positivt. Man kan planlægge efter egne ønsker og behov og har frit valg på alle hylder.

Det bedste ved denne lidt mere besværlige tilgang er, at der er langt færre turister på Sifnos end på mange af de andre græske øer. Det giver bedre plads til alle, og man får en mere “autentisk” oplevelse. Nu skal man ikke tro, at der så stort set ikke er nogle turister på Sifnos. Der er masser af turister, men ikke noget der kan sammenlignes med de store destinationer. Afbalanceret kan man vel kalde det. Og dem der er, kommer af samme årsag som en selv: For at opleve den gode græske ø-stemning. 80-90% af dem er i øvrigt fastlandsgrækere på weekend eller sommerferie.

Man skal ikke lade sig skræmme af, at man selv skal stå for planlægningen af rejsen. Via nettet klarer man det nemt, og i virkeligheden består det jo blot af to delelementer: Rejsen derned (og hjem) samt opholdet. Det er i virkeligheden ganske enkelt. Læs med nedenfor, så skal vi nok klæde dig på til opgaven med at planlægge din ferie på Sifnos på egen hånd.

Rejsetidspunkt

Sifnos kan nydes året rundt, men det bedste vejr får man selvfølgelig i de regulære sommermåneder. I juni, juli og august er man sikker på sol fra en skyfri himmel og varmt badevand, med de højeste temperaturer i august. Her bliver der ret varmt og de fleste søger skyggen midt på dagen. August er også måneden, hvor øen befolkes af flest turister.

Ønsker man derimod lidt mildere temperaturer og mere frodighed, skal man begive sig til Sifnos i ydersæsonerne maj og september, hvor det også er billigere.

Læs en mere uddybende gennemgang af, hvornår det er bedst at rejse til Sifnos.

Se også vores side med klimadata for Sifnos.

Rejsen til Sifnos

I princippet består turen fra Danmark til Sifnos af tre etaper. Flyturen fra Danmark til Grækenland, turen fra lufthavnen til havnen og færgeturen fra havnen til Sifnos. Det kan evt. være nødvendigt at lægge en overnatning ind mellem 2. og 3. etape, da det ikke altid kan lade sig gøre at få flyets ankomst til at passe med færgens afgang.

Læs en mere udførlig beskrivelse af hvordan du kommer til Sifnos her.

Overnatning

Når rejsetidspunktet er fundet, og flyet booket, skal man selvfølgelig finde et eller flere steder at overnatte. I gamle dage klarede man den slags på stedet. Når færgen lagde an i havnen blev man mødt af en ivrig flok lokale, der ville shanghaje en til lige netop deres hotel eller pensionat. Sådan er det ikke rigtigt længere. De fleste reserverer overnatningen hjemmefra via nettet. Det fjerner selvfølgelig det spontane, men til gengæld kan man planlægge det i ro og mag med rigeligt tid til at finde det helt rette sted.

På Sifnos findes der overnatning i alle prislejer lige fra camping i telt til luksuriøse resorts. Hovedvægten er dog på små hyggelige hoteller.

Læs mere om overnatning på Sifnos.

Sådan kommer du rundt

Sifnos er en lille ø med et velfungerende bussystem, hvor busserne er moderne og går til tiden. Det er derfor nemt at komme rundt på hele øen uanset hvor man bor. Hvis ikke man er til busser kan man flere steder leje biler eller scootere. Ellers kan man også tage en taxi. Vejene på øen er i fin stand, og man kan køre til de fleste steder. Skiltningen på øen er god, og alle vejanvisninger står på både græsk og “internationalt”.

Læs mere om hvordan du kommer rundt på Sifnos.

Praktisk information

Ofte har man brug for nogle praktiske oplysninger, når man bevæger sig et nyt sted hen. Vi har lavet en oversigt over alt fra hvor meget du skal give i drikkepenge, til udtale af græske bynavne.

Du finder den her: Praktisk information

Ofte stillede spørgsmål

Vi har lavet en oversigt over nogle af de mest almindelige spørgsmål man kunne have, når man planlægger sin ferie på en ny og ukendt destination. Hvad koster det at tage til Sifnos? Hvordan er vejret? Hvor skal man bo? Og så videre. Du finder spørgmålene – såvel som svarene – her: Ofte stillede spørgsmål.