Sådan kommer du rundt på Sifnos

Sifnos har et godt bussystem. Man kan også tage taxi eller leje en bil eller scooter. Er man frisk, kan man gå rundt.

Sådan kommer du rundt i bus

Der findes et udmærket system af busser på øen. Busserne er moderne og går til tiden. Alle busser går via “hovedstaden” Apollonía, der et et bus-knudepunkt. Busserne kører mellem Artemonas, Kamares, Vathi, Platis Gialos, Faros, Kastro og Cherronisos, og kører gennem Apollonía. Dog vil der til de mindre byer ikke gå busser mange gange om dagen, og slet ikke uden for sommersæsonen, hvor man skal regne med at der blot er to daglige afgange.

Sådan kommer du rundt i bil

Hvis ikke man er til busser kan man flere steder leje biler eller knallerter og nogle få steder også cykler. Ellers kan man også tage en taxi. Vejene på øen er i fin stand, og man kan køre til de fleste steder. Skiltningen på øen er god, og alle vejanvisninger står på både græsk og “internationalt”. Alle steder er dog ikke tilgængelige med bil, og man kommer bedst til nogle af de ufremkommelige steder til bens. Flere steder kan man heller ikke køre ind i selve byen, men må parkere udenfor, men afstanden derfra til fods er heller ikke noget problem.

Sådan kommer du rundt til fods

Sifnos er et rigtigt dejligt sted at vandre, og der er mange etablerede vandreruter rundt omkring på øen, så hvis man kan lide at vandre, kan man godt komme rundt til de forskellige byer til bens. Se vandreture på Sifnos.

Afstande på Sifnos

Her er afstandende mellem Kamares/Apollonia og forskellige byer, strande og seværdigheder. Alle afstande er med bil ad regulære veje.

Kamares – Apollonia: 5 km
Kamares – Troullaki (via Vorini): 8 km
Kamares – Cherronisos (via Vorini): 15 km
Kamares – Vroulidia (via Vorini): 12 km
Apollonia – Katavati: 1,2 km
Apollonia – Exabela: 1,6 km
Apollonia – Vathi: 10 km
Apollonia – Faros: 7 km
Apollonia – Chrisopigi: 8 km
Apollonia – Platis Gialos: 10 km
Apollonia – Artemonas: 1,3 km
Apollonia – Poulati: 3,3 km
Apollonia – Cherronisos: 15,5 km
Apollonia – Troullaki: 8,5 km
Apollonia – Vroulidia: 12,5 km
Apollonia – Kastro: 3 km
Apollonia – Kato Petali: 1,3 km