Byer på Sifnos

Få mere at vide om de uimodståelige hvidkalkede byer på Sifnos. Her er noget for enhver smag.

Byerne på Sifnos er kendetegnede ved deres typiske kykladiske arkitektur: Hvidkalkede huse med flade tage i kubistiske former. Husene er tætliggende omkring flisebelagte gader med hvidmalede furer. Den tætte bebyggelse i forskellige niveauer og de smalle gader og trapper i byerne, skaber en meget interessant mangfoldighed. Flere af byerne er udpeget og beskyttet som “områder af enestående naturlig skønhed” siden 1962.

På Sifnos findes der i princippet 13 byer og landsbyer, der er beboet hele året. I praksis er flere af dem dog med så få indbyggere at de dårligt kan kaldes landsbyer, og andre er omvendt vokset sammen til én større sammenhængene by.

Her på Sifnosguide.dk har vi lavet en lille præsentation af de vigtigste byer og områder på øen. Hovedbyen på Sifnos hedder Apollonía. Den er mere eller mindre vokset sammen med Artemonas og et par andre småbyer som tilsammen danner et byområde med omkring totusind indbyggere. Dette byområde ligger som det eneste inde i landet. Resten af byerne ligger ved kysten, og ingen af dem har over 200 fastboende. De vigtigste af småbyerne er havnebyen Kamares samt Platis Gialos med en del turistaktiviteter.

Når man planlægger sin ferie, kan det være svært at bestemme sig for hvor man skal vælge at bo. Sifnos er dog ikke større end, at man, uanset hvor man vælger at holde sin ferie, kan tage dagsudflugter til de steder man gerne vil opleve. Du kan finde vores kort over Sifnos her.

Vi har selv været meget glade for Kamares med sin særegne stemning, der skifter fra søvnig til livlig i takt med færgernes ankomst. Her er et godt udvalg af restauranter og overnatningsmuligheder. Vil man tilbringe sin ferie forskellige steder på øen, kan afstikkere til Apollonía og Vathí varmt anbefales.