Kastro

Sifnos' gamle hovedstad, Kastro, har været beboet i 3.000 år. Byen ligger på en bjergtop, hvorfra der er en imponerende udsigt over Det Ægæiske Hav.

Kastro er den gamle “hovedstad” på Sifnos og ligger på øens østkyst på toppen af en klippe. Der bor ca. 120 mennesker i den gamle by, som har været beboet i ca. 3000 år. Kastro ligger omkring 3,5 km fra Apollonía. Byen har interessante gamle smalle gader, hvor man næsten kan fornemme historiens vingesus. Fra byen er der en imponerende udsigt over Det Ægæiske Hav og til en kirke, der ligger flot placeret yderligt på en klippe ved havet.

I byens smalle gader kan man finde sarkofager (gamle stenkister), der er hører tilbage fra tiden under det romerske herredømme i 1400-tallet.

Der er mulighed for at bade nedenfor byen på Seralia-stranden, men den ret lille stenstrand i bugten er ikke så spændende igen, da bugten også er optaget af en faldefærdig kirke samt nogle andre faldefærdige bygninger, og et par fiskerestauranter, der forsøger at rette op på det lidt miserable udtryk. Man kan også bade fra nogle klipper istedet, hvis man ikke har noget imod at klatre lidt rundt. Hvis man gerne vil have en strand for sig selv, så er denne en mulighed, da der ikke er mange mennekser der bruger denne strand.

Hvis man gerne vil overnatte i Kastro er der også mulighed for det. Der er flere steder hvor man kan leje værelser, og lidt udenfor byen er der også et hotel.

Vil man bo i selve Kastro er Aris & Maria Houses’ fire atmosfærefyldte lejligheder med havudsigt det bedste bud. Link til info. Find flere overnatningsmuligheder i Kastro på booking.com

Kastro har flere spisesteder, caféer og barer, hvor man kan nyde den gamle atmosfære. I Kastro finder man også et arkæologisk museum, hvor man kan se arkæologiske fund fra øen, blandt andet keramik og mønter.

Hvordan kommer man til Kastro?

Man kan tage bussen fra Apollonía eller gå de ca. 3 km dertil, delvist ad mindre stier, delvist via hovedvejen. Man kan også køre i bil dertil, men selve byen er bil- og knallertfri zone, så man må holde udenfor.