Strande på Sifnos

Nogle af Kykladernes bedste strande ligger på Sifnos. Vi guider dig til de store strande såvel som de små ukendte perler.

Sifnos er en klippeø, så der er ikke strande hele vejen langs kysten, som vi almindeligvis kender det hjemme fra flade Danmark. Tværtimod er der langt de fleste steder stejle ufremkommelige klipper langs kysten. Der er dog flere gode regulære sandstrande på øen – primært på den sydlige del. Fælles for alle strandende er, at de ligger i bugter – og at der alle steder er gode hoteller og spisesteder at vælge mellem.

De tre største strande på Sifnos ligger ved Kamares (vest), Vathi (sydvest) og Platis Gialos (syd). Logisk nok, er det også her man finder det største udbud af hoteller. Mindre strande kan man finde ved Chrisopigí (syd), Faros (syd), Fasolou (syd), Cherronisos (nordvest) og Kastro (øst).

Ud over disse officielle strande, som er nemt tilgængelige, og hvor der alle steder er en eller anden form for nærliggende bebyggelse, er der flere steder rundt omkring på Sifnos, hvor man kan bade fra klipper eller mindre strande. Så hvis man ønsker at finde sit helt eget sted, er der masser af små bugter hist og her, hvor man kan springe i det klare vand.

Personligt synes vi bedst om stranden i Kamares, da det er en dejlig sandstrand, og da restauranter, caféer og barer ligger i en passende afstand fra stranden, og ikke for tæt på, som der er en tendens til på stranden i Platis Gialos. Men det handler jo mest om hvad man er i humør til. Stranden i Vathí er også rigtig god, og her kan man også finde fredelige steder på stranden, hvor man ikke ligger ved siden af en restauration. Dette gør sig også gældende for stranden Apokofto i den smukke Chrisopigí-bugt.

Ligesom i resten af Grækenland er vandet mest badevenligt fra maj til oktober, hvor vandet er varmest i juli og august med vandtemperaturer der ligger omkring 25 grader. I maj, september og oktober ligger vandtemperaturen henholdsvis omkring de 19, 23 og 22 grader.

Nedenfor finder du beskrivelser af de enkelte strande på Sifnos.