Kamares strand

En af de smukkeste og bedste strande på Sifnos. Har Blå Flag for sit gode badevand og generelt gode forhold.

Stranden ved Kamares er en af de smukkeste på Sifnos. Sandet er fint og beige-farvet med korn der glimter som diamanter i det klare vand. Generelt fremstår stranden som ren og naturlig, det sidste til dels på grund af den naturlige vegetation.

Stranden er omkring 500 meter lang og forholdsvis bred. Nærmest Kameres er sandet meget fint. Her er vandet lavt og børnevenligt et godt stykke ud, mens der er dybere i den modsatte ende, hvor sandet også er lidt grovere eller endda med små sten. Midt på stranden er der et stykke med liggestole og parasoller, der kan lejes for et par euro. Det meste af stranden er dog fri for dette.

Nogle steder er der træer på stranden, der giver skygge. I hver side af bugten ligger der caféer/restauranter ud til stranden, hvoraf flere af dem har borde og stole direkte i sandet. Der er også et lille supermarked ikke så langt fra stranden.

Stranden i Kamares har igennem flere år modtaget det blå flag, for strandens fine kvalitet og forhold. Vandet i bugten er så klart, at man nærmest opfatter det som én stor swimmingpool.

Der går bus til Kamares fra Apollonía/Artemonas.