Vathi

Vathí er en by og strand, beliggende i en bugt på Sifnos’ sydvestkyst. Et fredeligt og smukt sted med en helt særlig stemning.

Vathí er en by og strand, beliggende i en større bugt på Sifnos’ sydvestkyst, og ligger ca. 10 km fra Apollonía. Vathí er et rimeligt fredeligt og smukt sted med en særlig stemning, der bestemt er et besøg værd. Den lange strand i bugten er fin med lidt grovere sand end i Kamares, og ligesom i Kamares er stranden her børnevenlig, i og med at der er lavt vand et stykke ud. De fleste steder er der træer på stranden, hvor man kan finde skygge.

Der er en mindre havn, hvor sejlbåde kan lægge til, tæt på en kirke der ligger på havnen. Kajen med kirken deler egentlig stranden i to, men på begge sider kan man finde strand og græske spisesteder. Der er også en mere moderne café/restaurant, hvor man kan få de almindelige internationale retter og drikkevarer. Ved siden af finder man også et lille supermarked med dertilhørende afdeling med badetøj, klip-klapper, håndklæder og des lige. Her kan man tilmed købe Haribo-slik, hvis man skulle savne det hjemmefra.

Overnatning i Vathi

Udover spisesteder kan man finde værelser til leje og keramiske værksteder med dertilhørende butikker. I Vathí ligger også øens mest luksuriøse hotel, Eliés Resort (link), der heldigvis har formået at bygge i den klassiske stil med respekt for området, og ikke tårner sig op i den lille bugt, men falder i ét med omgivelserne. Swimmingpool og tennisbane er blandt faciliteterne. Når kun det bedste er godt nok.

Aerides Boutique Rooms er et fint lille sted, der ligger helt tæt på stranden. Der er 3 værelser med aircondition og med plads til op til 4 personer + terrasse/balkon. Nogle værelser har begrænsede køkkenfaciliteter. Link til booking.

Hvordan kommer man til Vathí?

Der er 10 km fra Apolloia til Vathí. Man kan tage bussen fra Apollonía eller Artemonas, hvilket tager ca. 20 minutter. Man kan også gå turen, hvis man har lyst til det.