Cherronisos

Artemonas er et næsten labyrintisk væld af små gamle gader. Da byen ligger højere end de omkringliggende byer, har man ofte en herlig udsigt.

Cherronisos ligger i en lang smal bugt på Sifnos’ nordvestlige spids, omkring 15 km fra Apollonía. I denne lille fiskerby finder man en lille fin strand og et par fiskerestauranter. Den lille by rummer også et keramikværksted med butik. Det er muligt at leje værelser til overnatning.

Cherronisos er altså et meget lille og stille sted, og egner sig til dem der bare vil have fred og ro og en dukkert. Hvis man tilbringer mere end en dag på stedet, og man har lyst til en gåtur, kan man tage turen op til øens nordligste del, hvor kirken Agios Georgios ligger placeret. Turen er på ca. 1 km og er via en ukompliceret grusvej.

Stranden

Den lille strand i Cherronisos er ca. 40 m lang. Grundet den lange smalle bugt, får man fornemmelsen af at bade i en flod. Stranden består af mørkt groft sand og sten.

Hvordan kommer man til Cherronisos?

Der afgår bus fra Apollonía via Artemonas til Cherronisos, men der er ikke mange daglige afgange, og slet ikke udenfor sommersæsonen.

Overnatning

Der findes knap en håndfuld overnatningsmuligheder i eller nær ved det lille fiskerleje. Vi har ikke selv boet i Cherronisos, men på Booking.com kan du finde en samlet oversigt over mulighederne: Hoteller i Cherronisos

Vi bliver nødt til at nævne Villa Sifnos. Det er måske det bedste overnatningssted på hele Sifnos. Ualmindelig lækker villa med plads til 10 personer. Udendørs pool og alt hvad hjertet kan begære af luksus i rolige omgivelser. Prisen er selvfølgelig derefter. Link til Villa Sifnos.