Apollonia

Apollonia er Sifnos' hovedby. Den ligger inde på øen, og her er derfor ingen strand. Til gengæld er her øens største udvalg af spisesteder og butikker.

Apollonia er Sifnos’ “hovedstad” med omkring 870 fastboende. Den befinder sig 6 km inde i landet fra havnen i Kamares. Grunden til at man i sin tid byggede byen højt oppe og midt inde på øen var frygten for piratangreb. Med tiden forsvandt denne frygt og man begyndte at rykke byerne ned til kysterne, hvor turisterne jo også helst vil nyde godt af de herlige strande. Man vil dog stadig kunne finde de fleste restauranter og butikker i Apollonia, og her er også rigeligt med muligheder for indlogering. Her finder man alt fra luksushoteller til værelser og med priser der varier alt efter standarden.

I Apollonia er der en hovedgade, som munder ud i et kryds, hvor der altid er meget trafik. I hovedgaden ligger flere spisesteder, butikker og banker. Går man ind ad de gader der går til/fra hovedgaden, finder man små hyggelige gamle stenbelagte gader, hvor flere små butikker dukker op, ligesom man kan finde helt traditionelle spisesteder og nye, smarte og internationale spisesteder. Specielt er den lange gågade, den såkaldte Steno, meget stemningfuld om aftenen, når alle butikker holder åbent og folk er ude for at spise.

Apollonia er med tiden vokset mere eller mindre sammen med nabobyerne Artemonas, Ano Petali, Kato Petali, Katavati og Exabela. I hvert fald er disse byer til at nå indenfor kort gåafstand.

Der er også en lidt forsømt legeplads i byen, ved parkeringspladsen nedenfor byen, hvis der skulle blive brug for det.

Overnatning

Der findes masser af værelser, lejligheder og hoteller, af forskellige størrelser og standarder, hvor man kan overnatte i Apollonia og omegn. Hvis man gerne vil meget rundt på øen, og ikke har behov for at bo ved en strand, så kan det være en idé at bo i Apollonia, da man herfra kommer nemt rundt til alle steder på Sifnos. Vil man gerne have ro og fred om aftenen og natten, skal man nok overveje hvor man overnatter, da der visse steder både kan være trafikstøj og støj fra mennesker om aftenen, i hver fald i sommerperioden.

Eleonas Apartments
Lejligheder og studios placeret i en olivenlund med delvis udsigt over byer og havet. Lejlighederne er flotte og rummelige, her er fred og ro, og det er skønt at slappe af på den store terrasse. Herfra er der ikke langt til butikker og spisesteder. Det er her vi plejer at bo, når vi er i Apollonia. Link til booking.

Astra Verina
5 værelser med formidabel beliggenhed uden for Artemonas. Swimmingpool og gode værelser, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Link til booking.

Windmill Villas
13 prisvenlige værelser med god beliggenhed med havudsigt omkring en gammel vindmølle. Køleskab og air-condition på alle værelser. Link til booking.

Pension Afroditi
Er på grund af prisen et virkeligt populært sted beliggende 300 meter fra Apollonia. Lidt gammeldags i sit udtryk, men et oplagt sted hvis prisen er vigtig. Link til booking.

Find andre hoteller i Apollonia.

Spisesteder

I Apollonia finder man mange spisesteder, både af græsk og mere international karakter. Der er alt fra små hyggelige tavernaer og kafenion’er til finere restauranter. Priserne i Apollonia ligger generelt lidt over priserne for mad på resten af øen.

Butikker

I hovedgaden og krydset er der flere banker med bank-omater, et posthus, et turistkontor, en bager med brød, tærter og lækre kager og is, en købmand og turistbutikker, et konditori og flere spisesteder. I den lange smalle og stemningsfulde gågade, som man finder bag hovedgaden, ligger der mange smykkebutikker ud over spisestederne og caféerne og barerne. Her er også et par steder hvor man kan købe is. Oppe forenden af gågaden ligger en skole, og går man videre op, ligger der flere købmænd/supermarkeder, der er mere velassorterede end andre steder på øen. Kort sagt kan man i Apollonia finde det meste, som man måtte have brug for på en ferie.

På torvet ved hovedgaden finder man folkloremuseet, hvor man kan se hvordan livet har udfoldet sig på øen gennem tiderne.

Vandreture

Hvis man har lyst til en kortere gåtur, skal man tage turen ad den stenbelagte gade til Artemonas. Det er en fin og hyggelig lille tur på maks. 1,5 km, hvor man får set en masse huse.

En anden kort tur er turen til Kastro, hvortil der er ca. 3,5 km. Enten kan man tage den lette men lidt kedelige tur ad vejen, eller tage turen ned gennem del frodige dal, eller en kombination af begge, så man får set det hele.

Fra Apollonia kan man gå til til de andre byer/bugter på øen, det er bare et spørgsmål om hvor langt man ønsker at gå.

Hvordan kommer man til Apollonia?

Da Apollonia er øens trafikknudepunkt fører alle veje til Apollonia. Alle øens busser går igennem byen, så uanset om man kommer fra Artemonas, Kamares, Vathi, Platis Gialos, Faros, Kastro eller Cheronissos så havner man i Apollonia før eller siden.