Artemonas

Artemonas er et næsten labyrintisk væld af små gamle gader. Da byen ligger højere end de omkringliggende byer, har man ofte en herlig udsigt.

Artemonas ligger ca. 1,5 km nordvest for Apollonía, som den stort set er vokset sammen med. Der bor omkring 800 mennesker i byen, som består af et næsten labyrintisk væld af små gamle gader. Her kan man blandt andet kan støde på vilde kapersplanter, der vokser mellem de naturlige sten, som murene nogle steder er bygget op af.

Ved busterminalen ligger en større kirke og et torv, hvor der også ligger et par caféer. Herfra kan man finde ned ad nogle af de små gader og opleve det hyggelige Artemonas, hvor man kan finde forskellige spisesteder, bagerier og keramikværksteder med dertilhørende butikker.

I Artemonas og omegn kan man både finde værelser og lejligheder til leje, samt hoteller. Da Artemonas ligger lidt højere oppe end de omkringliggende byer, har man ofte en herlig udsigt over Apollonía, Kastro og ikke mindst havet herfra.

Er man alligevel i Apollonía, bør man tage en gåtur ad de flisebelagte gader og trapper til Artemonas, eller tage turen den modsatte vej, alt efter hvor man befinder sig.

Hvordan kommer man til Artemonas?

Artemonas er endestationen for bussen, så hvis man kommer med bussen fra Kamares, Platis Gialos, Faros, Vathí eller Cheronisos så ender man her. Man kan også køre hertil i bil eller på knallert fra de andre byer på øen. Man kan også gå hertil alt efter hvor langt man er villig til at gå.

Vandreture

Der er nogle gode og rimeligt ukomplicerede ture at gå mellem Artemonas, Apollonía og Kastro, som man næsten bør unde sig selv, hvis man er i området. Man kommer både ud til kysten, ned i den frodige dal mellem Kastro og Exabela (syd for Apollonía), og op i de smukke gamle byer. Turen mellem de tre byer og omegn kan godt gøres på én dag, da der ikke er mere end et par kilometer mellem hver by. Turen går lidt op og ned i landskabet, og man kommer til både at gå ad grusstier med klippe hist og her, veje og flisebelagte gader.

Overnatning

Se under Apollonia.