Chrisopigi

Chrisopigi er en fredelig, lille bugt på øens vestkyst. Mest kendt for den flot beliggende kirke, der er Sifnos' mest fotograferede sted.

Chrisopigi er en bugt på øens vestkyst ca. 8 km fra Apollonía og ca. 3 kilometer øst for Platis Gialos. Det er egentlig ikke en by, men her finder man den udmærkede strand Apokofto, to restauranter og en berømt kirke, der danner grundlag for en særlig religiøs begivenhed 40 dage efter påske. Har man tid og lyst er stedet et besøg værd.

Kirken ligger flot placeret ude på en odde, der er overskåret af en kløft. Når den store begivenhed finder sted, er der proppet med mennesker, og havet omkring fyldt med både. Sifnos’ skysthelgeninde fejres, og ikonet af “Mirakelmageren af det livgivende forår” bliver sammen med nogle præster fragtet i båd fra Kamares og bragt til Chrisopigi kirke, hvor der afholdes en ceremoni. Det hele er meget spektakulært.

Bortset fra denne dag er Chrisopigi et rimeligt stille sted, hvor man kan nyde stranden, springe i vandet fra klipperne, eller gå de få kilometer ad vejen til Platis Gialos eller spadsere ad den fine stenbelagte sti til nabobyerne Faros og Fasolou, der er en ca. 15 minutters tur. En gåtur til de to sidstnævnte giver en meget fin tur langs kysten.

Stranden

Stranden i Chrisopigi-bugten hedder Apokofto, og er en mørksandet strand med lidt grovkornet sand. Stranden er ca. 200 m lang, og der er træer på stranden hvor man kan finde skygge. Det er en fin ugeneret strand med en flot udsigt.

Hvordan kommer man til Chrisopigi?

Der går ingen bus til Chrisopigi, men man kan gå nogle få kilometer dertil enten via vejen fra Platis Gialos eller den anden retning ca. 1 km via den fine kyststi fra Faros. Begge steder kan man komme til med bus fra Apollonia/Artemonas.

Overnatning

Der findes en god håndfuld overnatningsmuligheder i eller nærved Chrisopigi. Vi har ikke selv boet der, men på Booking.com kan du finde en samlet oversigt over mulighederne: Hoteller i Chrisopigi