Faros

Faros er en gammel fiskerby i en lille bugt, der rummer hele to strande. Her er et fint lille udvalg af spisesteder og overnatningsmuligheder.

Faros er en gammel fiskerby der ligger i en mindre bugt på Sifnos’ sydøstlige del. Her er ca. 45 mennesker bosat. Faros ligger ca. 7 km fra Apollonía. Den lille bugt rummer hele to strande, der er separeret af en gruppe huse. Stedet rummer også en havn, der tidlige var Sifnos’ havn.

Man kan både finde spisesteder på stranden og i byen, samt et minimarked og hoteller, værelser og lejligheder i Faros og omegn.

Går man lidt videre mod øst, kommer man til en mindre bugt, der hedder Fasolou, hvor man finder en mere ugeneret strand med en restaurant.

Er man i Faros, og får lyst til at røre sig lidt, bør man unde sig turen langs kysten til Chrisopigí. Det er en rigtig fin og ukompliceret tur ad en flisebelagt sti. Det tager ca. 10-15 minutter at gå turen til Chrisopigí, hvor man finder stranden Apokofto og den berømte Chrisopigí-kirke, der ligger flot placeret ude på en odde.

Har man mod på lidt mere gåtur, kan man gå videre endnu fra Chrisopigí mod sydvest, hvor man så kommer ad vejen til den store bugt Platis Gialos. Denne tur er ukompliceret og tager omkring 20 -30 minutter.

Strandene

Stranden i Faros er delt i to, adskilt af nogle bygninger der ligger på en klippe som munder ud i havet i den mindre bugt. Den ene del af stranden er ca. 75 m, den anden omkring 50 m. Begge strande har mørkt og groft sand, og der er træer på stranden, hvor man kan finde skygge. Der ligger restauranter på den ene af strandene. Udover de to strande i Faros-bugten, er der “et stenkast” til en anden strand, Fasolou, rundt om den næste pynt mod øst.

Stranden i Fasolou-bugten er en ugeneret bred strand, der er omkring 100 m lang. Sandet er mørkt og groft, og der er træer på stranden, hvor man kan finde skygge. Bag stranden finder man en restaurant.

Overnatning

Der er godt og vel 10 overnatningssteder i Faros. Du kan finde dem alle på booking.com. Her er et par af vores egne forslag:

Mooring Place
Dette lille hus, der ligger på klipper ud i bugten er helt eventyrligt. Der er plads til 5 personer, og der er køkken, stue og en balkon, hvor man har udsigt over bugten og stranden. Der er gratis WiFi. Link til booking.

Villa Aperanto
Et lille studio tæt på havet, med plads til fire personer i et værelse. Der er en fin balkon eller terrasse med god udsigt til havet lige nedenfor. Stedet er ikke ekslusivt, men der er hvad man behøver. Indenfor 100 m er der minimarked og busstoppested. Der er to mindre strande tæt på, og en trejde indenfor kort gåafstand. Gratis WiFi. Link til booking.

Hvordan kommer man til Faros?

Der går bus mellem Apollonía/Artemonas og Faros flere gange dagligt. Herfra må man gå de ca. 300 m til Fasolou, hvis man vil dertil.