Hvorfor byder den græske krise ikke på billig ferie?

11. jan 2017
,
Når folk får færre penge bliver det endnu vigtigere at få en indtjening, så de ikke bliver nødt til at gå fra hus og hjem.

Der er nok flere der har tænkt det samme som mig: Når nu at der er krise i Grækenland, så må man da kunne få sig en billig ferie på de kanter. Knap har man tænkt den tanke færdig før medierne skriver, at man ikke skal regne med at få en billig ferie til Grækenland på grund af krisen.

Og hvorfor så ikke det?

I 2010 blev det klart, at der var noget helt galt med den græske økonomi. Kort fortalt har Grækenlands økonomi på papiret set nogenlunde ud. Problemet var bare, at det der stod på papiret ikke svarede til virkeligheden. For at Grækenland kan være med i det gode selskab i Eurozonen, skal de have en økonomi af en vis kaliber. Det havde de ikke. Grækenland havde igennem mange år brugt mange flere penge end de havde. Landet blev derfor sat “under observation” og skulle gennem fem sparepakker bevise, at de kunne komme på fode igen. For ikke at gå statsbankerot har Grækenland lånt en masse penge af EU, som en hjælpende hånd til processen.

Besparelserne gik blandet andet ud over de offentlige ydelser, skatten blev hævet, lønningerne blev sænket, og pensionsalderen blev sat op. Dette har ført til en masse politisk ustabilitet og ikke mindst demonstrationer fra det græske folk, som følte det urimeligt, at deres levestandard skulle forringes i sådan en grad.

Når folk får færre penge mellem hænderne, bliver det endnu vigtigere for dem, at få en indtjening der kan sikre deres levestandard, så de ikke bliver nødt til at gå fra hus og hjem. Derfor er det ikke blevet billigere at holde ferie i Grækenland. Grækerne har virkelig brug for pengene til at opretholde tilværelsen, og de penge kan de blandt andet skaffe via turismen.

Den økonomiske krise, er ikke noget man som besøgende i landet som sådan vil mærke noget til, men man vil sikkert kunne se det flere steder, da istandsættelse og vedligeholdelse af eksempelvis bygninger er gået i stå.

Siden 2010 er den menige grækers gennemsnitsindkomst dalet med 30%, og hver fjerde græker står i dag uden arbejde. Alligevel er det begyndt at lysne på landets økonomiske front. Men det vil tage tid førend det kan mærkes i de græske hjem.

Så hvis man skal gøre sig forhåbninger om i fremtiden at kunne besøge et Grækenland som vi kender det, så gælder det bare om at støtte dem og rejse dertil nu når de er helt i knæ.