Tag på øhop efter interrail-modellen

3. feb 2015
,
Sammenslutningen bag de populære interrail-billetter udvider med færgebilletter i det græske øhav efter samme koncept.

Eurail Group, der står bag interrail-billetterne der gør det muligt at køre i tog i hele Europa, lancerer en færgebillet til Det Ægæiske Hav efter samme koncept. Attica Pass hedder billetten, der giver adgang til at rejse seks gange på en måned. To gange på ruter mellem Italien og Grækenland og fire gange på interne græske ruter. Priserne afhænger af alder og hvilket komfortniveau man ønsker. Er man over 26 år og vil rejse på 2. klasse koster et Attica Pass €172 svarende til cirka 1.300 kroner. Ud over de seks inkluderede rejser gives der 30% rabat på yderligere rejser.

De fire rejser giver mulighed for at besøge tre græske øer på en billet – man skal jo også tilbage til fastlandet. Det passer meget godt til en måned, hvis der også skal være tid til at opleve de enkelte øer ordentligt.

Hvis man planlægger at sejle mellem Italien og Grækenland, hvor de normale billetter i sig selv er ret dyre, er prisen på Attica Pass attraktiv. Rejser man kun rundt i Grækenland, fordi man er fløjet til Athen, er besparelsen dog væk. Her kan man rejse billigere ved at købe billetterne enkeltvis.

Den største ulempte er dog at Attica Pass kun gælder til 20 af de omkring 270 beboede græske øer. Billetten gælder nemlig kun til rederiet Blue Star. Sifnos er derfor ikke blandt de øer man kan besøge.

Læs mere hos eurailgroup.org/attica

Disse øer kan du besøge på Attica Pass

Anafi, Amorgos, Astypalaia, Chios, Kreta, Donoussa, Ios, Iraklia, Kalymnos, Kastellorizo, Kos, Koufonissi, Leros, Lesbos, Lipsi, Mykonos, Naxos, Nisyros, Patmos, Paros, Rhodos, Santorini, Schinoussa, Symi, Syros, Tilos og Tinos.