Oversigt over græske retter

Her en lille oversigt over nogle af de mest anbefalelsesværdige græske madretter.

Hvis man ikke i forvejen kender så meget til det græske køkken, er her en lille oversigt over nogle af de mest anbefalelsesværdige og klassiske retter, som giver en god basis for kendskabet til det græske køkken.

Dolmades/dolmadakia (Ντολμάδες/ντολμαδάκια): Krydrede ris rullet i vinblade.

Gemista (Γεμιστά): Fyldte peberfrugter eller tomater bagt i ovn.

Græsk salat (Σαλάτα χωριάτικη) : Peberfrugt, agurk, løg og tomat, med oliven og fetaost (find opskift på GræskMad.dk)

Horta (Χόρτα): En lidt speciel ret blot bestående af blancherede vilde urter, der minder lidt om spinat. Spises med citronsaft på.

Imam bayildi (Ιμάμ μπαϊλντί): Aubagine i smagfuldt selskab med en krydret tomatsovs. Oprindelig en tyrkist ret. (find opskrift på GræskMad.dk)

Kalamari (Καλαμάρι): Friturestegte blæksprutteringe.

Keftedes (Κεφτέδες): Græske kødboller.

Mousaka (Μουσακά): Krydret ovnret med aubagine, hakket oksekød, kartofler og bechamelsovs.

Revithia (Ρεβίθια): Kikærtesuppe. En Sifnos-specialitet.

Spanakopita/spanakopitakia (Σπανακόπιτα/σπανακοπιτάκια) : Spinattærte. Fås enten som et stykke eller som en minitærte. (find opskrift på GræskMad.dk)

Tyropita/tyropitakia (Τυρόπιτα/τυροπιτάκια): Ostetærte. Fås enten som et stykke eller som en minitærte.

Marides (μαρίδες): En tallerkenfuld friturestegte småfisk, der spises hele med citronsaft på.

Tzatziki (Τζατζίκι): Youghurtdip med agurk og hvidløg. (find opskrift på GræskMad.dk)