3 grunde til at Sifnos er det perfekte sted at holde ferie i år

15. jun 2020
,
Her er tre grunde til at Sifnos er et godt valg i år: 1. Lav smitte. 2. Ingen charterturister. 3. Masser af afsides liggende steder at bo og gå på stranden.

Sommeren 2020 er ikke en normal sommer. Corona-pandemien har nemlig sat sit præg på store dele af det vi forbinder med det normale. Efterhånden begynder tingene mange steder dog så småt at vende tilbage til det det vi kender. Det er derfor også nu en reel mulighed at tage på ferie sydpå i år.

De græske myndigheder virker velforberedte og Grækenland er mere eller mindre åbnet op for turister fra den. 15. juni.

De danske myndigheder fraråder stadig alle ikke-nødvendig rejser til det meste af verden, men det er anbefalinger og ikke et decideret påbud. Det er med andre ord helt op til dig selv at afgøre, om du vil på sommerferie i udlandet i år. Sikkerheden behøver du ikke gå på kompromis med, bare fordi de danske myndigheder har et skævt billede af ferie i udlandet. Mon ikke der er færre mennesker et sted som Apokofto-stranden som på billedet herover, end på en indkøbstur fredag i Føtex eller langs kajen i Nyhavn? Hvis du vil på sommerferie i år, er en de små græske øer, som Sifnos, nok det bedste valg overhovedet.

Her er hvorfor:

1. Grækenland har markant lavere smitte med Corona end de andre sydeuropæiske lande

Grækenland er et af de europæiske lande, der har været mildest ramt af COVID-19. Specielt sammenlignet med de andre traditionelle ferielande ved Middelhavet. Spanien, Italien og Frankrig har alle været meget hårdt ramt med mange smittede og døde.

Specielt hvis man kigger mod de græske øer har smitten været meget lav. Ifølge de seneste tal fra de græske myndigheder, er der kun registeret 11 smittede og ingen døde på de Sydlige Ægæiske Øer, som Sifnos hører til. Dermed er øerne, fraregnet Mount Athos, det sted i Grækenland, der har haft færrest smittede.

Tallene taler altså for sig selv. Ved at rejse til eksempelvis Sifnos, undgår du den meget koncentrerede smitte, som du finder i de fleste andre lande langs Middelhavet – eller i Danmark for den sag skyld.

Det var første grund: Lav generel smitte.

2. På mange græske øer slipper du for masseturismen

Grækenland i almindelighed og de græske øer i særdeleshed har altså været relativt forskånet for smitte sammenlignet med de fleste andre steder. Så langt så godt. Udover lokal smitte er en vigtig faktor for at undgå smitte antallet af folk det samme sted. Det er klart, at jo flere turister der er et givent sted, desto større er risikoen for at løbe ind i en, der er smittet. Dette uanset at de lokale ikke selv er smittet og at de græske myndigheder tester folk der ankommer til landet. Derfor gælder det om, at finde et sted, hvor antallet af turister ikke er så stort.

Igen er svaret en af de mindre græske øer som Sifnos. Her er ingen charterhoteller med hundredevis af turister samlet i morgenmandsrestauranten. Der er for langt de flestes vedkommende tale om ganske små overnatningssteder, pensionater og så videre, hvor antallet af turister er til at overse. Langt de fleste steder kan man komme og gå uden at møde andre. Lige præcis i denne situation, er det absolut en fordel.

På en ø som Sifnos er turisttrykket ganske enkelt markant mindre end på de mest populære steder som Rhodos, Kreta etc. Selvfølgelig vil der være lidt mylder, når færgen ankommer og måske andre situationer, men det vil være meget mindre end de fleste andre steder.

Alene der at vælge Sifnos som feriedestination i år betyder, at du har skåret væsentligt ned på antallet af folk du vil komme i kontakt med.

Det var anden grund: Færre turister samlet samme sted.

3. På Sifnos er der masser af muligheder for at være helt for sig selv

Du har valgt Grækenland som er mildt ramt af Corona. Du har valg Sifnos, og slipper for masseturismen og kontakten med for mange mennesker. Den sidste grund er, at der på Sifnos er masser af muligheder for at finde såvel overnatningsteder og strande, hvor du praktisk taget kan være alene.

I Cherronisos på Sifnos’ nordvestlige del er eksempelvis et ret stilfærdigt sted. Vroulidia-bugten, også på nordvestkysten, er også et meget fredsommeligt sted, som ikke ret mange turister kender til. Chrisopigi på Sifnos’ sydøstlige del er ligeledes et herligt fredeligt sted. Inde i landet ligger der også flere små og hyggelige steder, solitært placeret, hvor ferien kan nydes i ro og mag. De fleste steder kan nås med bus. Lejer du en bil, kan du helt selv bestemme og eksempelvis tage ud til en afsides liggende strand og slappe af.

Det var tredje grund: Mange muligheder for at finde et sted at være for sig selv.

Vores anbefalinger

Om du vil afsted til sydens sol og varme i år er din egen beslutning. Men hvis du vil, mener vi at den græske ø Sifnos er noget nær det ideelle sted at tage hen. Det har den sådan set altid været, men netop i år kommer Sifnos’ dyder som en lille forholdsvis ukendt ø virkelig til sin ret.

Tag et kig på vores anbefalinger til overnatningssteder i de forskellige områder, og hav in mente at kigge særligt på dem, der ligger lidt afsides.

Vil du hellere til en af de andre græske øer, så tjek eventuelt vores rejseguides på GoGreece.dk her har vi også mere generel information om Grækenland og Corona.